Imaginem l’antiga estació d’autobusos
Imaginem l’antiga estació d’autobusos
Quant a aquest procés
Procés participatiu per a Imaginar l'antiga l'estació d'autobusos de Lleida.
Amb la voluntat d’involucrar activament els ciutadans i ciutadanes en la presa de decisions i en la implementació de nous projectes ens els diferents barris de la ciutat neix el PROJECTE IMAGINEM. IMAGINEM és una iniciativa de la regidoria de Participació Ciutadana i Drets Civils que busca establir metodologies específiques, sòlides i coherents per a la gestió de processos participatius. El seu objectiu és crear un marc rigorós que permeti una implicació activa de la ciutadania diversa i intergeneracional en la presa de decisions i en la implementació de projectes, promovent la seva consciència i corresponsabilitat.
1. Antecedents
L’Ajuntament de Lleida té ferma voluntat de crear un nou equipament en l’antiga estació d’autobusos que esdevingui una oportunitat per generar un nou focus d’activitat, permetent dinamitzar la zona i la ciutat.
És per aquest motiu que és del tot necessària la participació i col·laboració de la ciutadania, tant organitzada com a títol individual, que s’impliqui en el procés participatiu per a la definició dels usos d’aquesta nova centralitat urbana, específicament de l’espai de l’antiga estació de busos situada al centre de la ciutat amb entrada pel carrer Saracibar i rodejada per les Avingudes de Madrid i Blondel.
La transformació urbanística de l’antiga estació d’autobusos, anirà acompanyada d’una sèrie d’actuacions participatives que permetran detectar necessitats així com fer propostes i generar diàleg, debatent col·lectivament i atansant-nos així a la millor decisió.
Aquesta nova centralitat urbana, ha de convertir-se en una peça clau per al desenvolupament del centre de la ciutat, alhora que ha de prestar servei a les necessitats dels veïns i veïnes de la zona i de la ciutat en general.
2. Objectius del procés participatiu
De forma estratègica el procés participatiu que plantegem ha d’ajudar a millorar la qualitat i legitimitat del projecte final.
En aquest sentit l’objectiu general del procés de participació que plantegem ha de detectar les necessitats i demandes de la ciutadania, així com definir de manera participada els usos i característiques del futur equipament.
Els objectius específics versarien en:
- Visibilitzar i donar espai a la diversitat de veus i opinions entorn a l’antiga estació d’autobusos a partir de la construcció d’un espai de confiança basat en el diàleg positiu.
- Realitzar un diagnòstic de necessitats, tant de l’entorn proper, com en la ciutat en general, que fomenti la definició del nou equipament.
Recollir i fer la devolució de les aportacions i propostes respecte als serveis i usos que ha de tenir el nou equipament, la nova centralitat urbana situada en l’antiga estació d’autobusos.
Compartir: